امام خمینی (ره): هر چه داریم، از محرم داریم

به گزارش پایگاه خبری پارسیان فرازهایی از فرمایشات امام خمینی (ره) درباره ماه محرم را بمناسبت حلول این ماه در ذیل می خوانید:

ماه زنده نگهداشتن اسلام
ماه محرم و صفر، ماه برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است.(1) ما هر چه داریم، از این محرم است و از این مجالس. مجالس تبلیغ ما هم از محرم است، از این شهادت سیدالشهدا(ع) است.(2) محرم و صفر است که اسلام را نگه داشته است، فداکاری سیدالشهدا(ع) است که اسلام را برای ما زنده نگه داشته است. ماه محرم و صفر را باید به ذکر مصائب اهل بیت (علیهم السلام) زنده نگه داریم که با ذکر مصائب اهل بیت (علیهم السلام)، این مذهب تا حالا زنده مانده است.(3)
رمز بقای مذهب شیعه
باید ببینیم رمز بقای این مذهب و (رمز) بقای ممالک اسلامی (و) ممالک شیعی چه بوده است. ما باید آن رمز را حفظ بکنیم. یکی از رمزهای بزرگی که بالاترین رمز است، قضیه سیدالشهدا(ع) است. سیدالشهدا(ع) مذهب را بیمه کرد؛ با عمل خودش، اسلام را بیمه کرد. (این که) ائمه (علیهم السلام) این قدر اصرار کردند به این که مجمع داشته باشید، گریه (و) ندبه بکنید، برای این (بود) که این، کیان مذهب ما را حفظ می کند.(4)
«کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا»
«کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» یک کلمه بزرگی است. کربلا چه کرد؟ ارض کربلا در روز عاشورا چه نقشی را بازی کرد؟ همه زمین ها باید این طور باشند. نقش کربلا این بود که سیدالشهدا(ع) با چند نفر جنگ کرد، عدد معدودی به کربلا آمدند و ایستادند در مقابل ظلم یزید و در مقابل دولت جبار، در مقابل امپراتور زمان ایستادند و فداکاری کردند و کشته شدند، لکن ظلم را قبول نکردند و یزید را شکست دادند. همه جا باید این طور باشد و همه روز هم باید این طور باشد، همه روز باید ملت ما این معنا را داشته باشد که امروز روز عاشورا است و ما باید در مقابل ظلم بایستیم و همین جا هم کربلا است و باید نقش کربلا را پیاده کنیم.(5)
بالاترین جنبه مجالس ابی عبدالله(ع)
جنبه سیاسی این مجالس، بالاتر از همه جنبه های دیگر است، بی خود بعضی از ائمه ما (علیهم السلام) نمی فرمایند که برای من در منابر روضه بخوانید، بی خود ائمه ما (علیهم السلام) نمی گویند که هر کس بگرید یا بگریاند یا صورت گریه کردن به خودش بگیرد، اجرش فلان و فلان است. مسأله، مسأله گریه نیست، مسأله، مسأله تباکی نیست، مسأله، مسأله سیاسی است که ائمه ما (علیهم السلام) با همان دید الهی که داشتند، می خواستند که این ملت ها را از راه های مختلف با هم بسیج و یکپارچه کنند تا آسیب پذیر نباشند.(6)
«کل یوم عاشورا»؛ سرمشقی برای امت اسلامی
دستور آموزنده «کُلُّ یَومٍ عاشُورا و کُلُّ أَرضٍ کَربَلاء» باید سرمشق امت اسلامی باشد. قیام همگانی در هر روز و در هر سرزمین، عاشورا قیام عدالت خواهان، با عددی قلیل و ایمانی و عشقی بزرگ، در مقابل ستمگران کاخ نشین و مستکبران غارتگر بود و دستور آن است که این برنامه، سرلوحه زندگی است در هر روز و در هر سرزمین.(7)
1) صحیفه امام، ج 15، ص 330
2) صحیفه امام، ج 17، ص 58
3) صحیفه امام، ج 15، ص 330
4) صحیفه امام، ج 10، ص 216
5) صحیفه امام، ج 10، صص 122 – 123
6) صحیفه امام، ج 13، ص 323
7) صحیفه امام، ج 9، ص 445