نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه ارسال کیفرخواست پرونده مهدی هاشمی به دادگاه

نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه

ارسال کیفرخواست پرونده مهدی هاشمی به دادگاه

ارسال کیفرخواست پرونده مهدی هاشمی به دادگاه

سخنگوی دستگاه قضا گفت: به زودی کیفر خواست پرونده مهدی هاشکی رفسنجانی به دادگاه می رود.

به گزارش  پایگاه خبری پارسیان به نقل از  دانا حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضائیه در شصتمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت ولادت حضرت زهرا(س)، گفت: در یکی دو سال گذشته در مورد مطالبات غیرجاری بانک‌ها قوه قضائیه اقدامات مؤثری انجام داده هر چند که این موضوع وظیفه اصلی قوه مجریه و بانک مرکزی است اما مسئله به نحوی بود که مدعی‌العموم وارد شد.

وی مطالبات غیرجاری بانک‌ها را شامل سررسیدهای پرداخت نشده، معوقات و مشکوک‌الوصول‌ها دانست و گفت: در سال 92 افرادی که غیرقانونی تسهیلاتی را دریافت کردند و توان پرداخت داشتند اما معوقات را پرداخت نکردند، تحت تعقیب قضایی قرار گرفته و بازداشت شدند.

وی افزود: برخی با قرار وثیقه آزاد شدند تا بدهی خود را پرداخت کنند.

سخنگوی دستگاه قضایی با اشاره به اینکه افرادی هم در بانک‌ها بازداشت شدند و در حال حاضر در برخی استانها همچنان در بازداشت به سر می‌برند، گفت:‌ ما در مورد مبالغی که بیش از 10 میلیارد تومان است لیستی را تهیه کردیم تا افرادی که معوقات غیرجاری دارند و مبلغ آن بیش از 10 میلیون تومان است مشخص شود.

وی افزود: متأسفانه در سال 92 نسبت به سال 91 معوقات بانک‌های دولتی 25 درصد افزایش داشته و این درحالی است که صحبت‌های زیادی در این باره شده بود.

اژه‌ای خاطرنشان کرد: همچنین بانک‌هایی که دولتی بودند ولی بعداً خصوصی شدند در بخش معوقات بانکی رشد 37 درصدی داشتند و معوقات بانکی در بانک‌های خصوصی نیز 33 درصد رشد داشته است.

وی مجموع معوقات بانک‌های خصوصی و دولتی را حدود 60 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت:‌ متأسفانه کسانی هم که معوقه خود را به بانک صفر کردند پولی نپرداختند بلکه با بانک مذاکره کرده و به توافق رسیدند.

وی افزود: اگر این 60 هزار میلیارد تومان در اختیار تولیدکننده یا کسانی که واقعاً به تسهیلات نیاز داشتند قرار می‌گرفت چه اتفاقی برای اقتصاد می‌افتاد؟ اما متأسفانه این مبلغ در کارهای اقتصادی کاذب استفاده شد و ما امیدواریم دولت و بانک مرکزی و سایر بانک‌ها اقدام جدی در این زمینه داشته باشند.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در ادامه نشست خبری خود، اظهار داشت: در هفته‌های اخیر اتفاقاتی از ناحیه برخی کشورهای غربی از جمله آمریکا رخ داد که یک بار دیگر ماهیت این سلطه‌گران غرب را برای مردم روشن کرد و مشخص شد که چرا مردم ما مرگ بر آمریکا می‌گویند و به آمریکا و کشورهای غربی اعتمادی ندارند.

وی با اشاره به اینکه کشورهای غربی به موازین اخلاقی پایبند نیستند، گفت: آمریکایی‌ها حتی به مطالبی که خود می‌گویند پایبند نیستند و آنچه را که شایسته خودشان است و به ملت‌های دیگر از جمله ایران نسبت می‌دهند.

دادستان کل کشور با اشاره به اینکه کشورهای غربی ایران را ناقض حقوق بشر می‌داند، گفت:‌ حقیقتاً پررویی و وقاحت حدی دارد. بسیاری از کشورهای دنیا با ظلم و ستم و زیر پا گذاشتن حقوقشان توسط کشورهای غربی به عجز آمده‌اند.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: در طول تاریخ نژادپرستی برخی کشورهای غربی و ظلم و ستمی که از این بابت انجام داده‌اند، بسیار بوده و حتی به خاطر مطامع دنیوی و صعود بیشتر از زن به عنوان یک ابزار استفاده کردند تا منافع مادی بیشتری را کسب کنند.

سخنگوی دستگاه قضایی تأکید کرد: آمریکا به ایران اعتماد ندارد بنابراین چرا مردم ما به کشوری که خلاف می‌گوید و خلاف عمل می‌کند باید اعتماد کند.

وی خطاب به سران آمریکایی، گفت: شما مطالبی گفتید، اقداماتی کردید و در مجامع خودتان تصمیماتی گرفتید که چهره شما را روشن‌تر کرد.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: متأسفانه همچنان برخی در داخل فکر می‌کنند که اگر به آمریکا چراغ سبز نشان بدهند و با آن کشور کنار بیایند مشکلاتشان حل می‌شود. و حتی هنگامی که علیه آمریکا سخنی گفته می شود آنها واکنش نشان می‌دهند.

وی افزود: مگر شما با شیطان بزرگ چه نسبتی دارید؟ البته این جای خوشحالی است که ماهیت آمریکایی‌ها و غرب‌زده‌ها مشخص می‌شود.

سخنگوی دستگاه قضایی در ادامه با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته از سوی دستگاه‌های مختلف برای آزادی مرزبانان ایرانی، گفت: ‌ما از همه تشکر می‌کنیم اما مردم و دستگاه قضایی این توقع را از دستگاه امنیتی اطلاعاتی دارند که عوامل حامی تروریست‌ها را شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی کنند.

وی در ادامه در خصوص عده‌ای از فتنه‌گران سال 88 گفت:‌ برخی افراد که در جریان فتنه 88 در مظان اتهام بودند، و به خارج از کشور گریخته بودند، در اسفند به صورت غیابی محاکمه شده و محکوم شدند.

وی افزود: طبق روال قانونی اگل به خود آنها یا وکیلشان دسترسی نباشد، احکام به نحو دیگر ابلاغ می شود و مجرای قانونی ادامه دارد.

بازداشت 5 نفر در پرونده بابک زنجانی/حبس شهرام جزایری هنوز انجام نشده است

محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضائیه عصر امروز در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره اینکه عده‌ای از شهروندان معترض هستند که در هنگام ثبت نامه برای شرکت در آزمون مرکز مشاوران حقوقی قوه قضائیه چندین بار از حساب‌های آنان پول برداشت شده است، گفت: مطمئنا اگر سیستمی اشتباه کرده و پول بیشتری از شهروندان دریافت کرده باید نسبت به بازگشت آن پول اقدام کند.

وی گفت: به طور قطع در این زمینه هم بنده بررسی می‌کنم تا هر چه سریع‌تر این مشکل برطرف شود.

یکی از خبرنگاران خطاب به اژه‌ای گفت: شما گفتید 60 هزار میلیارد تومان پول در اختیار عده‌ای معدود است که حاضر به بازپرداخت این پول نیستند، دستگاه قضایی برای بازگرداندن این پول‌ها و برخورد با بانک‌ها چه برنامه‌ای ‌دارد.

وی پاسخ داد: همه این افراد به صورت غیرقانونی تسهیلات نگرفته‌اند.

وی افزود: تسهیلات‌گیرندگان عمدتا سه گروه هستند کسانی که به صورت غیرقانونی تسهیلات گرفته‌ا‌ند، کسانی که تسهیلات گرفته‌اند آن هم قانونی و در حال حاضر پول‌ها را پس نمی‌دهند و دسته سوم کسانی که به صورت قانونی تسهیلات گرفته‌اند اما به دلیل نوسانات بازار در حال حاضر توان بازپرداخت پول‌ها را ندارند.

محسنی اژه‌ای گفت: در مورد اول قطعا ما افراد را مورد تعقیب قرار می‌دهیم در مورد به بانک‌ها در مورد باز پس گیری پول‌ها اقدام می‌کنیم و در مرحله سوم هم تلاش می‌کنیم این افراد بتوانند در یک فرایند و سازوکار بدیهی خود را بازپرداخت کنند.

دادستان کل کشور همجنین درباره پرونده بابک زنجانی متهم نفتی، گفت: در این پرونده به جز خود متهم اصلی و یکی از مدیرانش که در فاصله کوتاهی از وی دستگیر شد سه نفر دیگر هم بازداشت شدند.

وی گفت: سه نفر بازداشت شده بعدی دو نفر از سیستم بانکی بودند و یک نفر از مدیران خود متهم.

وی تصریح کرد: از مجموع 5 بازداشت‌شده یک نفر پس از انجام تحقیقات لازم با قرار وثیقه مناسب آزاد شد.

اژه‌ای خاطرنشان کرد: در حال حاضر این فرد به یکی از نزدیکان خود وکالت داده تا با نظارت دادستانی اموال وی شناسایی شده و کار کارشناسی قیمت‌گذاری آن به انجام برسد.

دادستان کل کشور تصریح کرد: این اموال هنوز به طور کامل شناسایی نشده اما برخی از اموال این فرد در خارج از کشور هم شناسایی شد و نکته بعدی این است که قرار بازداشت موقت این فرد هم با نظر قاضی پرونده تمدید شد.

محسنی اژه ای گفت: اما خواهش من از برخی از افراد این است که زمانی که نسبت به یک پرونده اطلاعاتی را ندارند اظهار نظر نکنند زیرا برای خودشان مناسب نیست.

وی گفت: برای مثال در این پرونده بارها گفته شد دارایی این فرد کفاف بدیهی‌اش را می‌دهد یا نمی‌دهد هنوز مشخص نشده است و بهتر است افراد اجازه دهند تا دستگاه قضایی کار خود را انجام دهد.

محسنی اژه‌ای در مورد آخرین وضعیت پرونده شهرام جزایری نیز گفت: در اواخر سال گذشته حرف و حدیث‌هایی در مورد اتمام مدت حبس این فرد مطرح شد اما بررسی‌های انجام شده مشخص شد این ادعاها صحت ندارد و هنوز حبس این فرد به پایان نرسیده است.

غربی‌ها اجازه دخالت در امور ما را ندارند

محسنی اژه‌ای عصر امروز در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره واکنش دستگاه قضایی نسبت به صدور قطعنامه اروپایی بر ضد کشورمان، گفت: رئیس قوه قضائیه در اولین جلسه مسئولان عالی قضایی کشور نسبت به صدور این قطعنامه اعلام موضع کردند.

وی گفت: غربی‌ها به هیچ عنوان اجازه دخالت در امور کشورمان را ندارند و اصلاً بی خود کرده‌اند که چنین قطعنامه ای صادر کردند.

وی گفت: در موضوع فتنه 88 افرادی که متهم بودند طبق روال با آنها برخورد خواهد شد و ربطی به غربی‌ها نخواهد داشت.

محسنی اژه‌ای درباره اینکه غربی ها در دو دیدار اخیرشان با برخی افراد از دستگاه قضایی اجازه گرفته یا هماهنگ کرده بودند نیز گفت: هیچ هماهنگی‌ای صورت نگرفته بود و ما هم تذکر دادیم تا دفعات بعد اینگونه اتفاقات رخ ندهد.

یکی از خبرنگاران به محسنی اژه‌ای گفت: قاضی سراج در سفر اخیر خود به عراق سخن از تشکیل یک تیم واکنش سریع برای مبارزه فساد دادند آیا این تیم تشکیل شده است؟

محسن اژه‌ای پاسخ داد: ایشان این پیشنهاد را خطاب به همه کشورها داده و منظورشان تشکیل این تیم با همکاری همه کشورها بوده تا در صورت وقوع فساد با آن برخورد شده و در مرحله قبل‌تر با وجود فساد مقابله شود.

وی گفت: در تشکیل این تیم قطعاً پلیس اینترپل و تلاش سایر کشورها نتیجه‌بخش خواهد بود تا هدف از تشکیل آن محقق شود.

یکی از خبرنگاران درباره غیرقانونی بودن سرک کشیدن افراد به حساب‌های شخصی شهروندان پرسید که دادستان کل کشور گفت: براساس قانون هیچ کس حق سرک کشیدن به حساب شخصی دیگران را ندارد و در صورت تشکیل پرونده قضایی آن هم متناسب با آن پرونده قاضی می تواند پس از نامه نگاری به اطلاعات حساب‌ها دسترسی پیدا کند.

یکی از خبرنگاران درباره آخرین وضعیت پرونده قضایی سعید مرتضوی دادستان سابق تهران پرسید که سخنگوی قضایی گفت: آن پرونده که در دادسرای تهران مفتوح بود همچنان مفتوح است و نتیجه جدیدی به همراه نداشته است.

وی گفت: یکی از پرونده‌های این فرد هم منجر به صدور حکم شد که حکم در دیوان عالی کشور در حال بررسی و در مرحله تجدید نظر خواهی است اما موضوع ممنوع الخروج بودن ایشان صحت دارد.

یکی از خبرنگاران پرسید: آیا در پرونده اخلالگران ارزی تصمیم جدیدی اتخاذ شده یا خیر؟ که محسن اژه‌ای، پاسخ داد: اطلاعات دقیقی از این پرونده در ذهنم وجود ندارد اما خاطرم است که 60 نفر در این پرونده بازداشت شدند که برخی با قرار وثیقه آزاد شده و برخی زندانی هستند.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: فرد معروفی هم که اسم اش بر سر زبان‌ها افتاده بود پرونده اش به دادگاه رفته نمی‌توانیم تصمیم گرفته شده است یا خیر؟