نگرانی مربیان پیش دبستانی از یک بخشنامه

به گزارش پایگاه خبری پارسیان،‌ برگزاری آزمون مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی به روزهای پایانی فرصت قانونی خود می‌رسد اما دولتی‌ها تمایل چندانی به برگزاری این آزمون ندارند چرا که به اعتقاد آن‌ها اساس کار بر چابک سازی دولت بوده و از سوی دیگر در شرایط فعلی آموزش و پرورش با نیروهای موجود می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد و استخدام نیروهای جدید صرفا بار مالی را برای دولت به همراه دارد.

در سوی دیگر ماجرا، 43 هزار مربی پیش‌دبستانی و نیروی شرکتی قرار دارند که معتقدند 10 تا 12 سال از عمر خود را برای فعالیت در این عرصه آن هم بدون قرارداد، با کم‌ترین میزان حقوق دریافتی و بدون بیمه سپری کرده‌اند بنابراین استخدام حق طبیعی آن‌هاست. عدم نیاز دولت به استخدام این نیروها باعث شکل‌گیری تجمع آن‌ها برای چند روز پیاپی در مقابل نهاد ریاست جمهوری شد.

** پیکره معیوب ساماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش

سریال استخدام در آموزش و پرورش و شکل گیری تجمعاتی از این قبیل برای روشن شدن وضعیت استخدامی، داستان جدیدی نیست، آموزش و پرورشی‌‌ها معتقدند همین ماجراها و استخدام‌ها و نقل و انتقالات بدون ضابطه باعث شده که هم‌اکنون این نهاد با معضلی به نام ساماندهی نیروی انسانی مواجه شود و پیکره آموزش و پرورش شبیه به انسانی شود که تعادل ندارد در برخی اندام متورم و در برخی اندام از لاغری مفرط رنج می‌برد. این موضوع حکایت وضعیت نیروی انسانی در آموزش و پرورش است به گونه‌ای که در کلان‌شهرهایی مانند تهران با تورم نیرو و در شهرهای کوچک با کمبود نیروی انسانی مواجه است.

** بخشنامه‌ای که موجی از نگرانی را در میان مربیان پیش‌دبستانی ایجاد کرد

به گزارش تسنیم،‌ وضعیت مربیان پیش‌دبستانی گویی صرفاً به برگزاری یا عدم برگزاری آزمون استخدامی محدود نمی‌شود. طبق بخشنامه صادر شده تحت عنوان توسعه و ساماندهی دوره پیش دبستانی که از سوی تعدادی از مربیان پیش دبستانی در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار گرفت،‌ مواردی ذکر شده که منجر به نگرانی این مربیان نسبت به وضعیت کاری خود همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید شده است.

در این بخشنامه در بخش تشکیل کلاس‌های پیش دبستانی ضمیمه دبستان‌های دولتی با مشارکت اولیا (نوبت صبح ) آمده است: دوره پیش دبستانی دوره رسمی است و تشکیل کلاس‌های آن با مشارکت اولیا نوآموزان در فضای بلااستفاده نوبت صبح دبستان‌های دولتی امکان پذیر است. نیروی انسانی واجد شرایط برای اجرای دوره پیش دبستانی ضمیمه مدارس دولتی به ترتیب اولویت و میزان مشارکت مردم به شیوه‌های زیر تامین می‌شود:

الف: استفاده از نیروهای دارای کسر ساعت موظف پس از تاسیس نیاز دوره ابتدایی

ب: نیروهای رسمی در ساعات غیرموظف

ج: معلمان بازنشسته واجد شرایط

تبصره:‌به کارگیری نیروی آزاد تحت هر عنوان در کلاس‌های پیش دبستانی ضمیمه دبستان‌های دولتی ممنوع است.

** نگرانی‌های مربیان پیش دبستانی چیست؟

مربیان پیش دبستانی در تجمعات خود مقابل نهاد ریاست جمهوری ضمن اعتراض به عدم برگزاری آزمون و تعیین تکلیف وضعیت استخدامی،نسبت به صدور چنین بخشنامه‌ای اعتراض داشته و آن را به نوعی اخراج چراغ خاموش مربیان پیش دبستانی دانسته و خواستار لغو آن شدند.

یکی از مربیان پیش دبستانی به نمایندگی از سایر مربیان در این زمینه گفت:‌ابلاغ این بخشنامه منجر به نگرانی مربیان پیش دبستانی نسبت به وضعیت کاریشان شده است.

وی افزود: زمانی که ساختار 6.3.3 اجرا شد جمعی از نیروهای فاقد تخصص از جمله دفترداران مدارس با گذراندن دوره آموزشی دو ماهه به عنوان آموزگار در مقطع ابتدایی مشغول به فعالیت شدند.پس از این ماجرا بود که مربیان پیش دبستانی اقدام به اعتراض کرده و خواستار آن شدند که به جای این نیروها که فاقد مهارت‌های لازم هستند از مربیان پیش دبستانی که سابقه کاری بیشتری دارند،‌استفاده کنند. نمایندگان مجلس نیز با وزیر سابق آموزش و پرورش جلسه گذاشتند اما وزیر این موضوع را نپذیرفت.

این مربی پیش دبستانی بیان کرد: پس از اعتراض مربیان پیش دبستانی بود که آموزش و پرورش برای اینکه این مربیان خواستار حق استخدام نشوند اعلام کرد که پیش دبستانی به بخش غیرانتفاعی واگذار شد و بر این اساس مربیان پیش دبستانی دارای مدرک لیسانس و با 7 سال سابقه کار می‌توانند به عنوان موسس پیش دبستانی فعالیت کرده و سایر مربیان نیز زیر مجموعه آنها قرار بگیرند.

وی ادامه داد: به موسسان پیش دبستانی نیز اعلام شد، مکان مدارس دولتی را به آنها اجاره داده می‌شود و آنها باید در برابر آن هزینه‌ای را به مدارس پرداخت کنند اما هم‌اکنون بخشنامه‌ای از سوی آموزش و پرورش صادر شده است که تاکید می‌کند، پیش دبستانی‌هایی که در شیفت صبح،‌ ضمیمه مدارس دولتی فعالیت می‌کنند به جای موسسان توسط مدیران مدارس اداره شوند و به جای مربیان پیش دبستانی نیز از نیروهای دارای کسر ساعت موظف و معلمان بازنشسته استفاده شود. عملا با این بخشنامه مربیان پیش دبستانی کنار گذاشته می‌شوند.

** آموزش و پرورش: این بخشنامه به دنبال حذف نیروهای پیش دبستانی نیست

موضوع نگرانی مربیان پیش دبستانی از صدور چنین بخشنامه‌ای را با محمد فاضل،‌ مشاور وزیر آموزش و پرورش و مدیر کل دفتر وزارتی در میان گذاشتیم.

فاضل در این خصوص گفت: یکی از سیاست‌های اصلی که در آموزش و پرورش پیگیری می‌شود،‌موضوع ساماندهی نیروی انسانی است که بر این اساس هر نیرویی در جای خود به کار گرفته می‌شود و آموزش و پرورش به سمت حذف مربیان پیش دبستانی حرکت نمی‌کند یعنی سیاست ما این نیست در حالی که مربی پیش دبستانی آماده و مشغول به کار است نیروی دیگری را به جای آن به کار بگیریم.

وی افزود:‌ در آموزش و پرورش در برخی مناطق با تورم نیرو و در برخی مناطق با کمبود نیرو مواجه هستیم. طبیعی است در مناطقی که نیروی مازاد داریم این نیروهای مازاد را توانمند کرده و با آموزش‌های کوتاه مدت در بخش‌هایی که نیاز است به کار بگیریم.

فاضل گفت: ساماندهی نیروی انسانی به سمت بهره وری نیروی انسانی گام برمی‌دارد و در این قالب بخشی از نیروهای مازاد موجود در سایر بخش‌ها به کار گرفته می‌شوند اما این به معنای حذف مربیان پیش دبستانی نیست.

به گزارش تسنیم، مسئولان آموزش و پرورش بارها بر ضرورت اهمیت و توجه به دوره پیش دبستانی در نظام آموزشی کشور تاکید کرده‌اند اما این روزها پیش دبستانی به یکی از چالش انگیزترین بخش‌ها در آموزش و پرورش تبدیل شده است، بخشی که علی رغم تاکید کارشناسان بر اهمیت و ضرورت آن همچنان به بخش غیردولتی فعالیت می‌کند و هزینه‌های بالای آن منجر می‌شود بسیاری از خانواده‌ها از ثبت نام فرزندانشان در این دوره منصرف شوند. از سوی دیگر موضوع استخدام مربیان پیش دبستانی نیز به معضل دیگری تبدیل شده است و مربیان پیش دبستانی همچنان از بلاتکلیفی وضعیت شغلی خود گلایه دارند.